În timp ce anumite alimente ajută la menținerea sănătății oaselor, altele împiedică absorbția calciului și cresc riscul de osteoporoză.

Se știe că alimente precum produsele lactate, legumele frunzoase și migdalele sunt surse bune de calciu, însă e bine de știut și care sunt acele alimente care scot calciul din oase, crescând fragilitatea acestora, riscul de osteoporoză și de fracturi, mai ales după 50 de ani.

Sarea în exces scoate calciul din oase oase

Sarea poate reprezenta un mare obstacol în menținerea sănătății oaselor Cercetările au descoperit că femeile aflate în postmenopauză, cu o dietă bogată în sare, pierd mai multe minerale din oase decât cele care au mai puțină sare în alimentație. Studiile arată că sarea obișnuită de masă duce la…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare