Este un fapt bine știut că alimentele trebuie spălate înainte de a fi gătite, pentru a preveni toxiinfecția alimentară și pentru a elimina murdăria de pe acestea. Există și situații în care fie este mai periculos pentru sănătate să speli un aliment, fie există riscul să îi elimini savoarea. Află care sunt alimentele ce nu trebuie spălate. 

1. Carnea de pui

Deși pare să aibă nevoie de o spălătură în prealabil, carnea de pui nu trebuie spălată, deoarece riști să împrăștii bacteriile pe suprafețele vecine și, astfel, să crești riscul de toxiinfecție. De altfel, bacteriile sunt exterminate prin procesul de gătire, așadar este mult mai sigur să pui carnea direct la gătit, decât să o speli în prealabil. 

2. Salatele prespălate

Dacă pe ambalajul…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare