AcasăLife styleNutriție8 alimente care conțin mai mult calciu decât laptele

8 alimente care conțin mai mult calciu decât laptele

[ad_1]

Calciul, cel mai abundent mineral din organism, se găsește în mod natural în unele alimente sau este adăugat în altele în procesul de fabricație, dar este disponibil și ca supliment alimentar și inclus în anumite medicamente, cum ar fi unele antiacidele.

Cât de important este calciul pentru organismul uman?

Calciul este necesar pentru contracția și vasodilatația vasculară, pentru funcția musculară, pentru semnalizarea intracelulară și secreția hormonală, deși mai puțin de 1% din calciul total din organism este necesar pentru a susține aceste funcții metabolice critice. Calciul seric este foarte bine reglat și nu fluctuează odată cu modificările cauzate de alimentație; organismul folosește țesutul osos ca rezervor și sursă de calciu, pentru a menține concentrații…

Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite