Ceapa este un aliment de bază și poate fi consumată coaptă, fiartă, la grătar, prăjită, sotată sau crudă. Ceapa este utilizată, în mod obișnuit, ca garnitură sau condiment, dar poate să fi consumată și sub formă de ceai de ceapă.

Ceapa sau Allium cepa se referă la legumele în formă de bulb care cresc sub pământ. Ceapa aparține familiei de plante Allium, care include și arpagicul, usturoiul și prazul. Aceste legume au arome picante caracteristice și unele proprietăți medicinale. Ceapa diferă ca mărime, formă, culoare și aromă. Cele mai frecvente tipuri de ceapă sunt ceapa roșie, galbenă și albă. Gustul acestor legume poate varia de la dulce și suculent la condimentat și iute, de multe ori în funcție de sezonul în care oamenii le cresc și le consumă.

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare