[ad_1]
Semințele de in sunt crocante și au un ușor gust de nucă, însă puțin condimentat. Sunt adesea măcinate înainte să fie incluse în rețetele diferitelor preparate (orez, supe, sucuri de fructe și legume), dar pot la fel de bine să fie consumate întregi, dacă le adaugăm în iaurt, în laptele cu cereale, deasupra unei salate sau în aluatul de pâine sau brioșe. Semințele de în sunt bogate în acizi grași Omega-3 (de fapt, acid alfa-linoleic) și Omega-6, vitamina C, vitamina E și vitaminele din grupa B, fibre solubile, proteine cu valoare biologică mare, substanțe minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu), lignină (un fitoestrogen care acționează că un antioxidant), mucilagii (substanțe cu efect laxativ ușor), aminoacizi. Sunt cea mai importantă sursă vegetală de acid…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.ziarulevenimentul.ro
Autor: