[ad_1]
Tapioca este un amidon obtinut din radacina de manioc, folosit mai ales pentru a obtine budinca de tapioca. Iata ce nutrienti contine si ce beneficii poate avea.
Cuprins:
1. Ce este tapioca?
2. Beneficii
3. Indicatii de utilizare
4. Efecte adverse posibile
Ce este tapioca?
Tapioca este un amidon extras din radacina de manioc, un tubercul originar din America de Sud (numit si cassava). Radacina are de obicei o greutate de 1-2 kg si este aspra, alungita si de culoare maro. Miezul tuberculului este alb si foarte bogat in carbohidrati. Cu toate acestea, acest miez cu gust dulceag poate fi consumat numai dupa fierbere adecvata.
Productia variaza in functie de zona, dar implica intotdeauna obtinerea lichidului amidonos din radacina de manioc macinata. Odata ce lichidul este scos, se lasa sa se evapore apa. Cand toata apa s-a evaporat, ramane…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: