[ad_1]
Prazul este o leguma savuroasa si versatila, care poate fi consumata atat cruda, cat si gatita. In ambele variante ofera beneficii importante pentru sanatate. Iata ce vitamine si minerale contine prazul, care sunt beneficiile consumului de praz si cum poate fi inclus in dieta.
Cuprins:
- Informatii generale despre praz
- Valori nutritionale ale prazului
- Beneficiile consumului de praz
- Modalitati de consum
- Contraindicatii
Informatii generale despre praz
Prazul este o leguma inrudita cu ceapa si usturoiul. Din punct de vedere botanic, prazul este membru al genului Allium, care face parte din familia Amaryllidacea.
Partea comestibila a prazului este formata dintr-o teaca de frunze, care este de multe ori confundata cu o tulpina. Spre deosebire de ceapa si usturoi, care arata ca un bulb ermetic, prazul este format dintr-un cilindru lung cu…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: