Utilizarea apei contaminata cu nitrati pentru a prepara mancarea sau laptele praf al bebelusilor este un bine cunoscut risc pentru methemoglobinemia infantila.

Nitratii (NO3-) contin asa cum le spune si denumirea – azot (N = nitrogen = azot). Omul, prin activitatile sale a alterat ciclul natural al acestui element chimic. Astazi, nitratii sunt folositi pentru a pastra culoarea si a conserva preparatele din carne. Astfel, populatia umana este expusa unor nivele mai mari de nitrati, iar pericolul cel mai mare se reflecta asupra bebelusilor.

Sursele cele mai importante de nitrati sunt:

  • solul (in judete precum Botosani, Covasna, Brasov, Constanta) de la nivelul caruia nitratii ajung cu mare usurinta in ape
  • ape reziduale industriale
  • alimente vegetale care au fost cultivate pe soluri cu ingrasaminte chimice care contin…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.contraboli.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here